浙江省G5联盟2025-2026学年高二上学期11月期中考试 英语 Word版含解析

2025-12-10 13:35 来源: 文化之窗 本文影响了:65人

考生须知:

1. 本卷共 10 页满分 150 分,考试时间 120 分钟。

2. 答题前,在答题卷指定区域填写班级、姓名、考场号、座位号及准考证号并填涂相应数字。

3. 所有答案必须写在答题纸上,写在试卷上无效。

4. 考试结束后,只需上交答题纸。

选择题部分

第一部分 听力(共两节,满分 30 分)

做题时,先将答案标在试卷上,录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。

第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分)

听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 ABC 三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。

1. What are the speakers mainly talking about?

A. A boat race.            B. The weather.            C. The news.

2. How long has the cake been in the oven at 200 degrees?

A. For 10 minutes.        B. For 20 minutes.        C. For 50 minutes.

3. What does the man think of the exhibit?

A. Attractive.            B. Inspiring.            C. Uninteresting.

4. What is the probable relationship between the speakers?

A. Mother and son.        B. Boss and secretary.       C. Business partners.

5. What will woman do this evening?

A. Enjoy a film.            B. Go on business.        C. See her brother off.

第二节(共 15 小题;每小题 1.5 分,满分 22.5 分)

听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 ABC 三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题 5 秒钟;听完后,各小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。

听第 6 段材料,回答第 67 题。

6. When were the speakers supposed to board the plane?

A. At 11 a.m.                    B. At 8 a.m.                    C. At 2 p.m.

7. What will the speakers fail to do?

A. Attend a meeting.            B. Meet some customers.        C. Go sightseeing in the city.

听第 7 段材料,回答第 89 题。

8. Where does the gado-gado come from?

A. India.                        B. Indonesia.        C. Thailand.

9. What food does the man plan to try?

A. Salad with peanut sauce.        B. Noodles.            C. Vegetable curry.

听第8段材料,回答第1012题。

10. Where does the conversation take place?

A. At a restaurant.        B. At home.                C. In an office.

11. What will the speakers do tomorrow evening?

A. Visit a friend.        B. Go to a concert.        C. Work extra hours.

12. Who is Alice going to call?

A. Mike.                B. Joan.                C. Catherine.

听第9段材料,回答第1316题。

13. What is the woman doing?

A. Giving the man a parking ticket.

B. Charging the man for the parking fee.

C. Helping the man with directions.

14. What does the man say about the sign?

A. It is too small.            B. It is too far away.        C. It is covered.

15. What will happen to the man’s car?

A. It will be removed.        B. It will be stopped.        C. It will be repaired.

16. What does the man think of the woman?

A. Strict.                    B. Considerate.            C. Flexible.

听第10段材料,回答第1720题。

17. What was the fastest-growing job according to the speaker?

A. Financial workers.        B. Website designers.    C. In-home health care workers.

18. Where does the speaker live now?

A. In Boston.                B. In Los Angeles.        C. In New York.

19. What is the most important part of having a career?

A. Being enthusiastic.

B. Progressing in your job.

C. Finding industries with a lot of opportunities.

20. What does the speaker say is the best way to find a job?

A. Attending job affairs.       B. Moving to big cities.     C. Meeting people in the industry.

第二部分 阅读理解(共两节,满分50分)

第一节(共15小题:每小题2.5分,满分37.5分)

阅读下列短文,从每题所给的ABCD四个选项中,选出最佳答案。

A

In a time when artificial intelligence is revolutionizing sectors worldwide, being updated on recent advancements, connecting with industry experts, and discovering groundbreaking innovations is more important than ever. Here is a detailed guide to the key AI conferences and summits scheduled for 2025.

AI For Good Global Summit

Date: July 08th-15th, 2025

Place: Geneva, Switzerland

Hosted by the International Telecommunication Union (ITU), this summit advocates for the use of AI technologies to enhance vital global objectives such as health, climate initiatives, gender equality, inclusive prosperity, and sustainable infrastructure. The gathering unites UN organizations, government officials, industry executives, and academic specialists dedicated to using AI for beneficial societal effects.

AI & Big Data Expo North America

Date: June 04th – 05th, 2025

Place: Santa Clara, USA

Concentrated on the revolutionary effects of AI and big data in diverse sectors, this expo offers in-depth knowledge via talks, panel discussions, and displays from top AI and big data firms. Participants can discover practical uses and cutting-edge solutions that are transforming companies in the digital era.

AI World Congress

Date: June 18th – 19th, 2025

Place: London, UK

The AI World Congress includes insightful keynote speeches and focused sessions on important AI subjects, such as intelligent financial services, data governance, AI ethics, and digital healthcare. This event offers a European viewpoint on worldwide AI trends while tackling the distinct challenges and opportunities present in the UK and European markets.

AI Hardware & Edge AI Summit

Date: September 10th-12th, 2025

Place: San Jose, USA

This summit, with a specialized emphasis on cutting-edge developments in AI hardware and edge computing technologies, tackles the essential infrastructure that strengthens AI deployment. The event features technical talks, expert panel discussions, and showcases from leading AI hardware firms advancing the limits of computational power and efficiency.

1. What is the feature of AI For Good Global Summit?

A. It specializes in cutting-edge AI hardware development.

B. It focuses on the practical business uses of AI technology.

C. It promotes using AI to solve societal and global problems.

D. It offers a European view on AI trends and market chances.

2. What do AI & Big Data Expo North America and AI Hardware & Edge AI Summit have in common?

A. They mainly deal with AI applications for healthcare.

B. They both officially take place in European countries.

C. They address the ethical implications of AI technology.

D. They have expert panel interactions as part of their events.

3. What is the main purpose of the text?

A. To promote new AI devices. B. To discuss AI moral dilemmas.

C. To present upcoming AI conferences. D. To review previous AI achievements.

【答案】1. C    2. D    3. C

【解析】

【导语】本文是一篇应用文。文章主要介绍了2025年几个重要的AI会议和峰会。

1题详解】

细节理解题。根据AI For Good Global Summit部分Hosted by the International Telecommunication Union (ITU), this summit advocates for the use of AI technologies to enhance vital global objectives such as health, climate initiatives, gender equality, inclusive prosperity, and sustainable infrastructure.(此次峰会由国际电信联盟(ITU)主办,倡导利用人工智能技术促进全球重要目标,如健康、气候倡议、性别平等、包容性繁荣和可持续基础设施。)”可知,AI For Good全球峰会的特色是提倡使用人工智能来解决社会和全球问题。故选C

2题详解】

细节理解题。根据AI & Big Data Expo North America部分Concentrated on the revolutionary effects of AI and big data in diverse sectors, this expo offers in-depth knowledge via talks, panel discussions, and displays from top AI and big data firms.(该博览会专注于人工智能和大数据在各个领域的革命性影响,通过来自顶级人工智能和大数据公司的演讲、小组讨论和展示,提供深入的知识。)”可知,AI & Big Data Expo North America有专家小组互动作为活动的一部分;根据AI Hardware & Edge AI Summit部分The event features technical talks, expert panel discussions, and showcases from leading AI hardware firms advancing the limits of computational power and efficiency.(该活动包括技术讲座、专家小组讨论以及来自领先人工智能硬件公司的展示,这些公司正在推动计算能力和效率的极限。)”可知,AI Hardware & Edge AI Summit也有专家小组互动作为活动的一部分。因此,AI & Big Data Expo North AmericaAI Hardware & Edge AI Summit的共同点是它们都有专家小组互动作为活动的一部分。故选D

3题详解】

推理判断题。根据第一段Here is a detailed guide to the key AI conferences and summits scheduled for 2025.(以下是2025年计划举行的关键人工智能会议和峰会的详细指南。)”可知,本文的主要目的是介绍即将举行的人工智能会议。故选C


点击下载
相关信息
各年级视频辅导入口